Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΣτΕ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ- ΕΧΟΥΜΕ 24 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

  ...ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ... (1) ...

Ετσι εσεις;



....Ετσι εμεις !!!Δεκα τζαμιά στην Ελλαδα 
θα κλεισουν αν γινει η Αγ.Σοφιά τζαμί...

 ...σε περίπτωση που το αποφασίσουν...

Και για να μη μας πει κανένας χαζός :"Μα εσύ Αριστερε Πατριώτη χθες μολις έλεγες ότι η Αγ.Σοφια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ-ΕΣΤΩ Κ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ - ΚΙ ΟΧΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ...ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ;"...
...απαντούμε αμέσως:

Εμείς είπαμε την άποψη μας, φιλοσοφικά,ιστορικά ,πολιτισμικά  κ θρησκευτικά εδρασμενη.
Όμως καλώς ή κακώς, η Κυβέρνηση της Ελλάδας έχει άλλη αποψη- ότι  η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει Μουσείο κ μόνο Μουσείο.
Επομένως η Κυβέρνηση μας υποχρεούται να σχεδιάσει - κ ίσως τα ανακοινώσει κι όλας-τα αντίμετρα που ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ...σύμφωνα με τη δική της θέση...(έτσι πρέπει να κάνει μια Κυβέρνηση με αυτοσεβασμό...)

...ακριβώς με τη λογική "Δεν αφήνουμε τίποτε να πέσει κατω-φευγουμε εντελως από τη βλακωδη θεωρία "δεν τσιμπαμε στις προκλήσεις" -τσιμπαμε κ παρατσιμπαμε κ ισοδύναμα απαντάμε!..."
Προτείνουμε λοιπον- αν  την κάνουν τη χοντράδα οι Τούρκοι:

1.Ανακοίνωση μόνιμου κ ανεκκλητου Βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ (αυτό θα κάνουν τώρα οι Κύπριοι για την παραβίαση της υφαλοκρηπίδας τους κ ΑΟΖ) -Οι ενταξιακές συζητήσεις λήγουν οριστικά κ το περισσότερο που μπορεί να ελπίζει η Τουρκία είναι μια τελωνειακή ένωση.

2.Παυση λειτουργίας αριθμού τζαμιών με μια εκτίμηση ισοδυναμίας με Αγ.Σοφια -π.χ 10.υζαμια κάνουν μια Αγ.Σοφια.

Σημειώνουμε ότι σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν τζαμια
2 σε Κομοτηνή
3 στην Αθήνα
3 στην Ξάνθη
4  στην Ρόδο

σύνολο 12 με κάθε επιφύλαξη αφού υπάρχουν κ πολλά άτυπα τζάμια σε υπόγεια πολυκατοικιών κλπ.

Εξ αυτών κλείνουν ΟΛΑ (10) πλην  2  και παραδίδονται   στις κατα   τόπους  Ορθόδοξες Χριστιανικές  Μητροπολεις  για δημιουργια Ναων η Πολιτιστικών η Διοικητικών Κέντρων

Σε λειτουργία παραμένουν μόνο.ενα τζαμί στην Κομοτηνή κι ένα στην Ξάνθη.

Οι μουσουλμάνοι που δεν μπορούν να μεταβούν εκεί για προσευχή,μπορούν να  προσεύχονται κατ οίκον.

3.Διακόπτεται η αποπεράτωση του Τζαμιού της Αθήνας, κ ο χώρος εκχωρείται στην Αρχιεπισκοπή για αποπεράτωση του κ χρήση του  από αυτήν όπως κρίνει.

4.Απαγορευεται η λειτουργία τζαμιών σε υπόγεια πολυκατοικιών κ οι παραβάτες αλλά κ ιδιοκτήτες των χωρων  αυτών θα διώκονται .

5.Η Ελλάδα προσφεύγει στον ΟΗΕ κ σε όλα τα Διεθνή μέσα για καταγγελία της μετατροπής της Αγ.Σοφιας σε τζαμί

Η Κυβέρνηση ας διαλέξει ποια από αυτά θα υλοποιήσει ..


24 μερες μεινανε-ισα που προλαβαίνει ,αφού κάποια από αυτά θα θέλουν κ νομική προετοιμασια, Προεδρ.Διαταγματα, ΚΥΑ κλπ.....
Αντε, κουνηθητε!

ΣΗΜ. :Ας σημειωθει ότι προ διετιας το Συνταγατικο Δθααστηριο τρης Τορκιας ειχε απορριει την αιτηση να μετατραπει η Αγια Σοφία σε Τζαμι, που ειχαν υποβαλει οι ιδιοι φανατικοι Ισλαμιστες που επανηλθαν τωρα μνε το αυτο αιτημα.

Ειναι προφανες ότι το Συνταγματικο Δικαστηριο θα χρειαστει να αιτιολογησει για ποιο λογο και με βαση τι αλλαγες στο γενικοτερο κοινωνικο περιβαλλον μπορει τωρα να εγκρινει κατι που προ διετιας απερριψε...

...αφου μια τετοια αλλαγη αποφασης δεν μπορει να στηριχτει σε κανενα γεγονος που να συνεβη απο το 2018 στο 2020 και να δημιουργει τωρα την αναγκη αυτης της μετατροπης χρησης της Αγιας Σοφιας.

Ιδου η ειδηση για το 2018.

"Παραμένει μουσείο η Αγιά Σοφιά σύμφωνα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας.

Η προσφυγή που είχε υποβάλλει η Τουρκική Ένωση Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος πριν από τρία χρόνια, ζητώντας να επιτρέπεται η μουσουλμανική προσευχή στο Κοράνι στη Αγιά Σοφιά απορρίφθηκε σήμερα Πέμπτη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σημειώνεται ότι η ίδια τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση είχε προσφύγει στην πρωθυπουργία το 2004, ζητώντας νομοθετικές τροποποιήσεις ώστε η Αγία Σοφία να ανοίξει ως τέμενος, όμως δεν είχε λάβει καμία απάντηση.

Όταν το 2005, η ίδια οργάνωση, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είχε απορρίψει το αίτημά της και δέκα χρόνια αργότερα, το 2015 ακολούθησε η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με την αναφορά ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία."



(1) ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΟΛΑ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ!!!
Λόγω των τελευταίων μεγάλων σφαγών και της κακοποίησης των χριστιανών από τους μουσουλμάνους στην μαύρη ήπειρο, οι αρχές της Αγκόλας έλαβαν προληπτικά μέτρα για να αποτρέψουν να συμβεί το ίδιο στην Αγκόλα, αποφασίζοντας να απαγορεύσουν τη μουσουλμανική θρησκεία, την οποία θεωρούν μια λατρεία, και όχι μια θρησκεία. 

Αυτή η αποφασιστική δράση από τον επικεφαλής του κράτους της Αγκόλας βασίζεται σε μια γενική επιθυμία για την προστασία από την άνοδο της ουαχαμπιτικης ιδεολογίας που έχει δημιουργήσει τον όλεθρο, το θάνατο και την καταστροφή στην Αφρική και αλλού, όπως πολύ σωστά εξήγησε ο Τυνήσιος φιλόσοφος Mezri Haddad:.

"Ισλαμισμός και η ισλαμοφοβία τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Ακόμη δε χειρότερα, ο ισλαμισμός ως ιδεολογία θα καταστρέψει το Ισλάμ ως θρησκεία. "
Στις αρχές Οκτωβρίου 2013 οι μουσουλμάνοι που ζουν στη Λουάντα στο δήμο Viana Zango συγκλονίστηκαν βλέποντας το μιναρέ του τζαμιού τους … να διαλύεται σε κομμάτια στο έδαφος. Την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου το πρωί, οι αρχές της Αγκόλας αποφάσισαν να καταστρέψουν το τζαμί Zango το οποίο βρισκόταν στην αστική περιοχή της Viana. Ο κυβερνήτης της Λουάντα Bento Sebastião Bento ανακοίνωσε σε ένα ραδιοφωνικό σποτ, ότι οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αγκόλα και η κυβέρνηση της Αγκόλας δεν είναι έτοιμη για να νομιμοποιήσει τα τεμένη στην Αγκόλα.

Και την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου η υπουργός Πολιτισμού, η Rosa Cruz e Silva είπε."Όσον αφορά το Ισλάμ, η διαδικασία νομιμοποίησης του δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, όλα τα τζαμιά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας." "Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Αγκόλας έχει αναγάγει ως προτεραιότητα της ... το κλείσιμο όλων των τεμενών.

Τα δυο τεμένη που βρίσκονται στη Λουάντα έχουν ήδη λάβει ένα έγγραφο προειδοποίησης το οποίο υπογράφεται από τον δήμαρχο του δήμου Viana José Moreno.
Η στάση του κοινού στην Αγκόλα απέναντι Ισλάμ είναι γενικά αρνητική.

Οι πολιτιστικές διαφορές μεταξύ της Αγκόλας και της μουσουλμανικής – πλέον - Δυτικής Αφρικής και οι μετανάστες αποτελούν τη βάση για τις αρνητικές απόψεις ως προς το Ισλάμ, όπως επίσης και η εκτίμηση της άμεσης σχέσης μεταξύ του Ισλάμ και της παράνομης μετανάστευσης

Μετά το 1975, η μαρξιστική-λενινιστική κυβέρνηση της Λουάντα αντιμετώπισε όλες τις θρησκείες αρνητικά και οι θρησκευτικές οργανώσεις έχασαν τον έλεγχο. Ωστόσο, η ελευθερία της συνειδήσεως κατοχυρώθηκε νομοθετικά, ενώ η εκκλησία των Μεθοδιστών, στα σχολεία των οποίων είχαν μορφωθεί τα περισσότερα κρατικά στελέχη, απολάμβανε σχετικών προνομίων.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Αγκόλα ανησυχεί για την εξάπλωση του Ισλάμ και των συνεπειών του στην οργάνωση και τις δομές της κοινωνίας της Αγκόλας. Στις 31 Μαρτίου 2009, η Ρόζα Cruz e Silva, η Υπουργός Πολιτισμού της Αγκόλας, απευθυνόμενη στους βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης εξέφρασε την ανησυχία της για την ανάπτυξη και την αύξηση του αριθμου των οπαδών του Ισλάμ στην Αγκόλα.

Είπε ότι «η ανησυχία μας έχει να κάνει με την επέκταση του Ισλάμ και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει στην οργάνωση και τη δομή της κοινωνίας της Αγκόλας», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για την αδυσώπητη καταπολέμηση ενάντια σε θρησκευτικές λατρείες όπως και το Ισλάμ που είναι αντίθετες με τα έθιμα της κουλτούρας της Αγκόλας.

Κατά την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής της Αγκόλας Εθνικό Ινστιτούτο Θρησκευτικών Σπουδών,Maria de Fatima Republicano Viegas, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Αγκόλας θα ερευνήσει τις δραστηριότητες όλων των τζαμιών της, λόγω ανησυχιών ότι οι ισλαμικές πρακτικές είναι ενάντιες με τα πολιτιστικά μας πρότυπα. Η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών (SINFO), επιφορτισμένη με τη σύνταξη μιας έκθεσης σχετικά με τις δραστηριότητες τζαμίων, έχει αρχίσει τη διεξαγωγή ερευνών.

Ο Viegas περιγράφει το Ισλάμ ως ξένο προς τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας και υποστήριξε ότι οι γυναίκες τους που είχαν παντρευτεί Μουσουλμάνους άνδρες - κυρίως μετανάστες από τη Δυτική Αφρική και από οικογένειες λιβανικής καταγωγής - έπεσαν θύματα της ρατσιστικής ισλαμιστικης βίας κατά του γυναικείου φύλου.


Και εδώ κλείνουμε με μερικά νέα από την Ρωσία .

Η Μόσχα λέει ΟΧΙ σε νέα τζαμιά στην πρωτεύουσα επειδή τα νέα τζαμιά προσελκύουν περισσότερους μουσουλμάνους!

Δεν θα κατασκευαστούν άλλα τζαμιά στη Μόσχα, παρά τα τεράστια πλήθη των μουσουλμάνων που κατακλύζουν τέσσερα δημόσια τζαμιά της πόλης που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους προσωρινά απασχολούμενους, αποφάσισε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Sobyanin.Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda , την Τετάρτη, ο κ.Sobyanin δήλωσε ότι η Μόσχα έχει περίπου δύο εκατομμύρια ξένους κατοίκους, το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς τους διακινούμενους εργαζομένους από την πρώην σοβιετική Κεντρική Ασία, οι οποίοι είναι κυρίως μουσουλμάνοι.

Η οικονομία της πόλης "όμως δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί χωρίς αυτούς", παραδέχτηκε.
Επέμεινε όμως ότι η συντριπτική πλήθη των μουσουλμάνων που γεμίζουν δρόμους της Μόσχας και να περιμένουν, συχνά για πολλές ώρες, για να μπουν στα λίγα υπάρχοντα τζαμιά της πόλης είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι που προέρχονται από χώρες εκτός των ορίων της πόλης και ως εκ τούτου, δεν έχουν κανένα δικαίωμα. " Οι Μουσουλμάνοι πιστοί που έρχονται σε θρησκευτικές εορτές προέρχονται από άλλες περιοχές. Μεταξύ του 60 και 70 τοις εκατό από αυτούς είναι ξένοι. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε τόπους λατρείας για όλους. Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο ", δήλωσε ο Sobyanin.

Ένα νέο τζαμί είναι προς υπό κατασκευή το παρόν στη Μόσχα, αλλά αυτό είναι και το τελευταίο της, πρόσθεσε. "Δεν θα εκδίδονται νέες άδειες οικοδομής. Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά τζαμιά στη Μόσχα. "

Ο Sobyanin αφιέρωσε μεγάλο μέρος της συνέντευξης του στο χτύπημα κατά της παράνομης μετανάστευσης, δια το οποίο έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν ... ότι έχει προκαλέσει το εθνικό μίσος μεταξύ της σλαβικής πλειοψηφίας στην πόλη.«Η θέση του Sobyanin είναι, γιατί θα πρέπει να χτίζονται τεμένη για αυτούς αν μένουν εδώ παράνομα;" λέει ο Αλεξέι Malashenko, ένας εμπειρογνώμονας .

Ενώ η Μόσχα έχει εκατοντάδες ορθόδοξες εκκλησίες, πολλές από αυτές άδειες το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, υπάρχουν μόνο τέσσερα δημόσια τζαμιά εντός των ορίων της πόλης. Σύμφωνα με το σύνταγμα του 1993, η Ρωσία έχει τέσσερις επίσημες θρησκείες - τον Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Βουδισμό και τον Ιουδαϊσμό – οι οποίες οποία μοιράζονται το ίδιο καθεστώς σύμφωνα με το νόμο. Σχεδόν το 20 τοις εκατό του πληθυσμού της Ρωσίας είναι μουσουλμάνοι, κυρίως στα βόρεια του Καυκάσου και τις περιοχές του Βόλγα.

Χμ, βία κατά του γυναικείου φύλου … κάτι που δεν μπορούν να δουν οι πασοκοσυριζαιοι!
«Γιατί θα πρέπει να χτίζονται τεμένη για αυτούς αν μένουν εδώ παράνομα;» αυτή είναι η λογική των Ρώσων …
Στην Ελλάδα βέβαια κυριαρχεί η καφρίλα …
Η πολιτική που μας επιβάλουν οι Βρυξέλλες είναι να έχουμε "ανοιχτά σύνορα" και να φτιάχνουμε "Μπομπολο-τζαμιά" …Ενώ τα τελευταία έτη οι φωστήρες της Νέας Δημοκρατίας βρήκαν νέο τέχνασμα …
Ρίχνουν στην «τούφα» τους παρανόμους λαθρομετανάστες … συγχρόνως δε ανοίγουν τις φυλακές και να απελευθερώνουν τους πραγματικούς εγκληματίες … τόσο Έλληνες όσο και λαθρομετανάστες .
Δηλαδή με λίγα λόγια ... χωρίς να έχεις κάνεις τίποτα σε βουτάν και σε μπουζουριάζουν για δυο χρονάκια … παράνομα … αντί να σε απελάσουν νομίμως ως όφειλαν.
Κατά τα αλλά νεοναζί είναι οι άλλοι που μιλούν για απέλαση των παράνομων ξένων και δημοκράτες είναι αυτοί που τους φυλακίζουν παράνομα !!!
Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την χώρα!

Τις προάλλες μάλιστα είδα σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή κάποιον νεοδημοκράτη βουλευτή της επαρχίας … ο οποίος καμάρωνε εξηγώντας ότι πιάνουν τους λαθρομετανάστες και τους χώνουν για κάνα-δυο χρόνια μέσα « για να τους κάνουν την ζωή δύσκολη » … "ώστε να βλέπουν τι τραβούν οι υπόλοιποι και να μην μπαίνουν και άλλοι στην χώρα μας".
Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός εξεδήλωσε όλο το σαδιστικό νόημα των κέντρων κράτησης … και … κάνεις δεν τον έβαλε στην θέση του..
Και ποιος να τον αγγίξει ;;;
Αν και με το σαδιστικό σκεπτικό που εξέφρασε θα έπρεπε μέσα στα κέντρα κράτησης να ήταν αυτός ο κύριος … και έξω όλοι οι άλλοι !
HEIL GAP ( or mind the GAP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου