Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ:ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ:ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑ..

...ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΓΚΙΟΥΡΝΤΕΝΙΖ...

Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά μεταξυ των δύο χωρών -οπως πολύ σωστά επεσήμανε  ο Συν/χης ε.α Σάββας Καλεντεριδης στον ΑΝΤ1.

Οι Τουρκοι- Καλιστές, Γκιουλενιστες, ισλαμιστές, έχουν μια Κρατική Δομή με διαχρονική συνέχεια....ανεξαρτητη από εκλεγμένες Κυβερνήσεις και Προεδρους σε σημαντικό βαθμό, όπως στην Ευρώπη...

...που σχεδιάζουν κ εισηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε όλα τα επίπεδα, στρατιωτικά, διπλωματικά, επικοινωνιακά...παντ επιθετικες και διεκδικητικες ...

...και οι διαδοχικες Κυβερνήσεις τους δύσκολα μπορούν να μην τηρούν..

Εξ ου κ οι συστηματικές κ συνεχείς δηλώσεις Ανωτάτων Αξιωματούχων τους-Στρατιωτικων ε.α ή όχι κ άλλων..
...που αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς  αυτούς.. αλληλοκαλύπτονται κ πολύ λίγο αποκλίνοντες.

Παράδειγμα οι προχθεσινές δηλώσεις του Ναυάρχου ε.α Γκιουρντενιζ -Κεμαλιστη, περί "Γαλάζιας Πατρίδας" , πολύ λίγο διαφερουσας από τις απόψεις του αποπεμφθεντος  Ναυάρχου Γκαιτζι, πολυγραφότατου Ερντογανικου..

Σε αντίθεση με την "Κρατική Συνέχεια "της Τουρκίας, η Ελλάδα πάσχει από το -και λεκτικα- αντίστροφο...

."δηλαδή την Συνεχή Ακράτεια"...
...δεν είναι  "εξυπναδιτσα", δυστυχώς, αλλά πραγματικότητα!

Παράδειγμα οι συνεχείς παλινωδίες στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικης- εδώ διαφωνουν μέχρι κ οι δύο τ. ΥΠΕΞ Συριζαιοι Κοτζιάς κ Κατρουγκαλος...

...ενώ ο νυν ΥΠΕΞ Κόντε Δένδιας δηλώνει απίστευτα "Κλείσαμε συμφωνία ΑΟΖ με Ιταλια-ετσι έχουμε μια οριοθέτηση ΑΟΖ στα....ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΑΣ..."!!!!!!!! ....

...χωρίς να μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν έχουμε υπογράψει συμφωνία ΑΟΖ με την "κόρη " μας αγαπημένη Κύπρο!!!!

Τωρα, και μια και ουδεις κλαρουχος Ναυαρχος η αλλου Οπλου φανηκε να απαντα  στις αποψεις του Κεμαλιστή Ναυαρχου ε.α. Γκιουρντενιζ περι " Γαλαζιας Πατριδας" κλπ-στην οποια θεωρια δεν καταφεραμε ακομη να επαναφερουμε μια παληα, εξ ισου εγχρωμη θεωρια μας-Μεγαλη Ιδεα ...

...αυτη της " Κοκκινης Μηλιας"...

...θα επιχειρησουμε εμεις εδω μια απαντηση -και επι της μεθοδου και επι της ουσιας :

Κατ αρχην να επισημανουμε οτι η Τουρκια ακολουθει συστηματικα και οργανωμενα, και απο πολλα στοματα, την τακτικη του " Ο τι του φανει, του Λωλοστεφανη..."

Δηλαδη κανει επισημανσεις και αναφορες σχετικα με την Ελληνοτουρκικη συγκρουση, που αναμιγνυουν αντιληψεις ταχα "κοινου νου", στρεβλης η επιμερους η αυθαιρετης ερμηνειας Διεθνων Συνθηκων, δικης της υποκειμενικης Νομολογιας, και αποκρυψης θεματων που δεν την συμφερουν.

Μ αλλα λογια, λεει "ο τι της καπνισει", ξανα και ξανα-και οχι παντα τα ιδια, βεβαια, για να εχει και "φασμα" ...- ελπιζοντας στην αποτελεσματικοτητα της γνωστης Γκαιμπελικης φρασης " Συκοφαντειτε, συκοφαντειτε, ολο και κατι μενει..." λιγο αλλαγμενη " Παραλογιστητε, παραλογιστειτε , ολο και κατι θα μεινει..."

Παραδειγμα -απο την συνεντευξη του-οι παρακατω αυθαιρετες, μισοαληθινες, υποκειμενικες τοποθετησεις, που μπορουν να απαντηθουν μια προς μια:

 "Ποιος μπορεί να εξαναγκάσει την Τουρκία να αποδεχθεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο που θα καταστήσει την Ανατολία σχεδόν περίκλειστη; Ποιος πιστεύει ότι το Καστελλόριζο που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή και έχει περιφέρεια 18 χιλιομέτρων μπορεί να λάβει περισσότερη υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ από τα 1.577 χιλιόμετρα της μεσογειακής ακτογραμμής της Ανατολίας;"

Απ. Ποιος ειπε οτι αν γινει επεκταση των χωρικων υδατων στο Αιγαιο η Ανατολία θα γινει σχεδον "περικλειστη"( λεει "σχεδον"...) ; Η ιδια η συμφωνια χτες με την Ιταλια, αλλα και οι Διεθνεις Συνθηκες αποτρεπουν κατι τετοιο σε "στενες θαλασσες", υποχρεωνοντας να αφηνωνται διαδρομοι στο αντικειμενο κρατος για εξοδους, διελευσεις , αλιεια κλπ. 

Ποιος ειπε και που το βρηκε , σε τι Διεθνεις Συνθηκες, ότι η επηρρεια των Νησιων σε υφαλοκρηπιδα σχετιζεται με την περιφερεια ακτων του νησιου σαν να υπαρχει μια συναρτηση τυπου Υφ(τχλμ) = κ (μια σταθερα) Χ Περιφ.Ακτων (χλμ) ;;;

 "Γιατί δεν επιδείχθηκε η ίδια δυσφορία όταν η «Νότια Κύπρος» ανακήρυξε την ΑΟΖ της στις 2 Απριλίου 2004, αποκόπτοντας περιοχές θαλάσσιας τουρκικής δικαιοδοσίας και σφετεριζόμενη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων; Επιπλέον, όταν κάποιος θεωρεί ότι το Μνημόνιο αντίκειται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να αποδείξει ότι οι δύο ακτές δεν είναι αντικείμενες"

Απ. Η Κυπριακη Δημοκρατια ειναι κυριαρχο Κρατος-κι ας την αποκαλει σε Διεθνη Φορα ( Κραν Μοντανά κλπ) ο εθνομηδενιστης περουκινης Ανανστασιαδης " Ελληνοκυπριακη Κοινοτητα")  .Αλλα οι Τουρκοι, που λενε οτι τα νησια δεν εχουν υφαλοκρηπιδα, πως δεχονται οτι η κατ αυτους "ΤΔΒΚ" (τα Κατεχομενα ) εχουν υφαλοκρηπιδα και εκχωρησαν  δικαιωματα ερευνων, γεωτρησεων κλπ; Μηπως επειδη η " ΤΔΒΚ" ειναι μερος νησιου; που με την απλη  μαθηματικη λογικη, αν το συνολικο νησι Κυπρος εχει μηδεν υφαλοκρηπιδα, ενα μερος του θα επρεπε να ειχει "αρνητικη υφαλοκρηπιδα" !!!!

Περαν αυτου, για να θεωρηθουν αντικειμενες οι ακτες Τουρκιας -Λιβυης, που βρισκονται σε χιλιαδες μιλια μακρια, παραθεωρειται η παρουσια της Κρητης που ειναι εγγυτερα στη Λιβυη και η Τουρκια ειναι πισω και δεξια της .  Μπορουμε κι εμεις να ισχυριστουμε οτι οι αντικειμενες ακτες δεν μπορουν να ειναι σε αποσταση ανω Χ χιλιαδων μιλιων, γιατι αν ειχε δικηο η Τουρκια, τοτε η ...Πορτογαλια και το ...Μαιαμι η η Ινδια και η ...Μαγαδασκαρη θα επρεπε να εχουν κοινη υφαλοκρηπιδα!!!!!Ανοιγει δηλαδη η συζητηση του παραλρογου....

 "Οι υπερπτήσεις πάνω από τα Ιμια, νησίδες ή βράχους συνιστούν άλλο ζήτημα, καθώς η Τουρκία θεωρεί ότι αυτοί οι σχηματισμοί βρίσκονται υπό την κυριαρχία της και δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες.

 Σε συνέχεια της κρίσης των Ιμίων, ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε σχετικά με τα 153 νησιά, νησίδες και βράχους στο Αιγαίο που δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με διεθνείς συνθήκες. Νομικά η κυριαρχία επί αυτών ανήκει στην Τουρκία ως διάδοχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας". 

Απ. : Ο ναυαρχος κανει ότι αγνοει τις διαδοχικες συνθηκες-μετα τη Λωζαννη-που προεβλεπαν οτι τα ταδε και ταδε Νησια -και ΟΣΑ ΝΗΣΙΑ Η ΝΗΣΙΔΕΣ Η ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΩ, ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 


"...η στρατιωτικοποίηση των νησιών δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι απαιτείται αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης».

Απ. Παλι καλα που αυτος τουλαχιστον δεν υιοθετει την αποψη οτι με την στρατιωτικοποιηση των νησιων αιρεται η εκχωρηση των νησιων του Ανατ.Αιγαιου στην Ελλαδα και πρεπει να επιστραφουν στην Τουρκία . 

Γιατι πουθενα δεν προβλεπεται σε καμμια συμφωνια-και Διεθνη-οτι οταν ενα μερος -υποθετικα...- παραβει ενα ορο, τοτε το αλλο μερος μπορει να θεωρησει ολη την συμφωνια ακυρη και ανηρημενη. Απλά τοτε προσφευγει το θιγεν κρατος -εν προκειμενω η Τουρκια-σε Διεθνη Διαιτησια ... 

Περαν αυτου, η δυσαναλογη προς τις επικαλουμενες απειλες εναντι της Τουρκιας απο την στρατιωτικοποιηση των νησων του Ανατ.Αιγαιου με ελαφρα οπλα,  ενεργεια της Τουρκιας να εγκαταστησει στη Σμυρνη και Φωκαια ολοκληρη την 4η Στρατια-"Στρατια του Αιγαιου"-απο μονο του απειλητικο ονομα- τη μεγαλυτερη των Τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων, με αποβατικα σκαφη στους ορμισκους της Φωκαιας-ορατους και απο το δρομο, ταχουμε δει ιδιοις ομμασι..- αποτελει βαση για αντιστοιχη αντιδραση απο την Ελλαδα για αποκατασταση της ισορροπιας , κατι και διεθνως μαχητό. 

Ο παραλογισμος και αυθαιρεσια των Τουρκικων αποψεων-εν προκειμενω του κεμαλιστη Γιουρντενιζ, θα ανοιγαν επομενως το δρομο _"επι της μεθοδου"-να αρχισουμε και μεις να αναπτυσσουμε υποκειμενικες και ενδεχομενα παραλογες αποψεις, τραβηγμενες απο τα μαλλια, που ομως θα τις προβαλλαμε παλι και παλι ακριβως οπως κανουν και αυτοι...
...μπαινοντας σε μη διαλογο κωφων και με διαφορετικα, μη συμβατα  συστηματα αναφορας λογικης (οπως π.χ. η "Ευκλειδια"  και " Μη Ευκλειδια Γεωμετρια"..)

...που οπως ξεροουμε, σ αυτη την περιπτωση "διαφορετικων Πλανητων"...

...λυνονται μονο με τα οπλα!!!

Ενδεικτικα, τετοιες αποψεις, που δεν στερουνται παντως , καθολου ιστορικης και λογικης βασης θα ηταν:

1." Η Ανατολικη Θρακη ειναι Ελληνικο Κατεχομενο Εδαφος, αφου εκκενωθηκε ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ, ΜΕ 4 ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΚΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αφου εμεις ηττηθηκαμε απο ενα Στρατο -Νομικα "φαντασμα", οταν η μεν Σουλτανικη Κυβερνηση στην Πολη ειχε καταρρρευσει, ενω ο Κεμαλ ηταν απλα ενας "εξωμοτης αξιωματικος", ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΗΓΕΙΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΝΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ. ...και η Νεα Τουρκικη Δημοκρατια στηθηκε μολις το 1924 .  

Πρεπει επομενως να επιστραφει στην Ελλαδα εως 50 χλμ απο την Κωσταντινουπολη "

Αφου, αλλωστε, ποιος μπορει να πιστεψει ότι η Ανατολικη Θρακη, σε ενα εδαφικο χερσαιο συνεχες με την Ελλαδα ( Δυτ.Θρακη) , μεχρι τα Στενα, μπορει να μην ανηκει στο ομορο εδαφικα κρατος, αλλα σε ενα περα απο τη θαλασσα; 

2. " Τα νησια Ιμβρος- Τενεδος  επρεπε να υπαγονται μεν στο Τουρκικο Κρατος αλλα με καθεστως αυτονομιας, διοικουμενα απο Δημογεροντια Ελληνων και Ελληνικη Αστυνομια, με παρουσια μονον ενος Τουρκου Αξιωματουχου που θα επιβεβαιωνε αυτη την υπαγωγη. 

Αντ αυτου οι Τουρκοι μετετρεψαν τα Νησια σε ανοιχτες φυλακες, μεταφεροντας εκει καταδικους που βιασαν, εκλεψαν, σκοτωσαν τους εκει Ρωμηους, αναγκαζοντας τους να εγκαταλειψουν τα Νησια πλην ελαχιστων.

Με τη λογικη της Τουρκιας, αφου δεν τηρηθηκε εκεινο το μερος της Συνθηκης, η Ελλαδα δικαιουται να θεωρει ακυρη την υπαγωγη των δυο νησων στην Τουρκια,και να προβει στην ανακαταληψη τους εως οτου οι διαπραγματευσεις λυσουν το θεμα σε Διεθνες επιπεδο. 

3. "Οταν εγινε η ανταλλαγη πληθυσμων  το 1924, αλλα παρεμειναν οι Μουσουλμανοι στη Θρακη και οι Ρωμηοι στην Πολη, σαν "γεφυρες φιλιας" κατα Βενιζελο-Κεμαλ, οι μεν πρωτοι ηταν τοτε εκει 90 000 και οι δευτεροι 300 000. Σημερα οι μεν Μουσουλμανοι στη Θρακη ειναι 250 000 και οιι Ρωμηοιι στην πολη μολις 4000.

Η Τουρκικη Κυβερνηση οφειλει να λαβει μετρα επανεγκαταστασης Ρωμηων στην Πολη εως του αριθμου των 270 000 , για να επανελθουμε στον τοτε αριθμο 300 000, και εμεις να απελασουμε 160 000 Μουσουλμανους, για να ξαναφερουμε τιςαναλογιες πληθυσμων στα τη πιοδου Λωζανης !!! 

4. Ολοι οι Μουσουλμανοιι Ελληνες πολιτες της Δ.Θρακης θα πρεπει να κληθουν στα Αστυνομικα Τμηματα και να υπογραψουν Υπευθυνη Δηλωση οτι ειναι Ελληνες Πολιτες, τουρκογλωσσοι απλα, και δεν εχουν ουτε επιθυμουν καμμια ειδικη σχεση με την Τουρκια . 

Οποιοι εμφανιζωνται να υποδεχωνται Τουρκους επισημους στη Θρακη θα απελαυνωνται-ακριβως ο τι εγινε με τα πογκρομ των Ρωμηων στην Πολη το 1955.  

Με δεδομενο οτι εχουν νομοθετηθει απο εμας ευνοικες ποσοστωσεις για εισαγωγη Μουσουλμανων νεων στα ΑΕΙ μας, απαγορευεται η μεταβαση τους για σπουδες στην Τουρκια-αν μεταβαινουν, θα χανουν την υπηκοοτητα και δεν θα μπορουν να επανελθουν στην Ελλαδα. 

Παραλογα; 

Οχι περισσοτερο απο οσα παραλογα, αυθααιρετρα, και υποκειμενικα στρεβλ μας λενε οι Τουρκοι. 

Αλλα που ειναι το Ελληνικο "Κρατος" με τη σ" Συνεχηγ Ακρατεια" ...

...να προωθησει τετοια επικοινωνιακη εξισορροπητικη λογικη; 

Που ειναι; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου